Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane

Postat de simona72 in Prajituri
25 Mar 2015 | 3542 vizualizari
Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane

A fost rapid impartita intre familie si prieteni. Am avut o cerere de prajitura: Simo, ia fane tu o praji buna cu nuci...Si le-am facut, dar i-am si surprins pe toti. Nu mai mancasera piure de castane...Hmm, ce buna este, au declarat degustatorii!

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 100 gr nuca
  • 100 gr arahide crude
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri rom
  • pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 1 pachet de piure de castane(250 gr)
  • pentru caramel:
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 2 linguri unt
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 1-2 minute. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Nucile si arahidele au fost prajite in prealabil, lasate sa se racesaca si rasnite. Se adauga la bezea nucile si arahidele prajite si rasnite si se amesteca usor cu o spatula. Se dizolva praful de copt in sucul de la jumatate de lamaie, se adauga la compozitia de blat,romul, faina alba si se amesteca usor de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet blatul, apoi se indeparteaza hartia de copt. Se pune blatul pe o tava.

Pentru crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca cu un tel tip para. Se transfera compozitia in craticioara in care a fiert laptele, se adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece, se amesteca mereu in crema si se lasa pe foc pana fierbe si capata consistenta de budinca. Se pune peste crema o folie alimentara si se da la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce crema s-a racit foarte bine se mixeaza si se adauga treptat din piureul de castane, pana la incorporarea completa a piureului. Crema obtinuta se pune in strat uniform peste blatul facut anterior. Se da prajitura la rece.

Pentru caramel: se pune apa si zaharul pe foc la flacara mare. Se lasa sa fiarba, iar cand apa incepe sa scada se reduce flacara si se lasa pana zaharul capata culoarea chihlimbarului. Se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se topeasca untul. La final se adauga smantana, se amesteca si se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza prajitura cu caramel. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de Creatsa

Prajitura Figaro

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 11:59
hmmm ce-mi place parjitura ta , daca e cu piure de castane sunt prezenta si eu
la 25.03.2015, 12:03
la 25.03.2015, 12:03
Ai cules castanele din foc cu mana altuia?
la 25.03.2015, 12:05
Multumesc fete cucuiete
la 25.03.2015, 12:05
Cleme am fost la Dia la Baia Mare

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking