Ingrediente
- BLAT:
- 7albusuri
- un praf de sare
- 14 linguri zahar (eu am pus doar 7 linguri)
- 1 plic praf de amoniu
- 1 plic praf de copt
- 7 linguri faina
- 200 gr nuca macinata
- GLAZURA 1:
- 200 gr ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
- GLAZURA 2:
- 200 gr ciocolata neagra
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
- 50 gr coniac sau lichior de ciocolata
- CREMA CARAMEL:
- 7 galbenusuri
- 250 gr nuca macinata
- 6 linguri zahar
- 250 gr unt
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam in crema de albusuri si amestecam usor .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu harie de copt si dam la cuptorul preincalzit ,la foc mediu,pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit,apoi dam hartia de copt jos de pe fundul blatului.
Pregatim prima glazura:topim cicolata alba cu frisca lichida si untul,lasam sa se racoreasca putin,apoi turnam peste blat si nivelam.
Pregatim si crema:punem intr-o cratita emailata zaharul si lasam sa se caramelizeze dar nu prea mult si stingem cu untul taiat bucatele si adaugat treptat,amestecand continuu.Omogenizam compozitia.Intre timp mixam galbenusurile pana se albesc,apoi adaugam nuca si amestecam bine.Turnam peste zaharul caramelizat cu unt si lasam pana se ingroasa amestecul.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin,amestecand din cand in cand.Nu lasam sa se raceasca de tot.Punem crema peste glazura de ciocolata alba si nivelam.Lasam la rece vreo 30minute.
Pregatim si glazura a doua,la fel ca si prima,doar ca adaugam putin ciniac sau lichior(nu este obligatoriu).Punem flazura peste crema si nivelam.Dam la rece cateva ore inainte sa taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|