Ingrediente
- 6 oua,
- 6 ling ulei,
- 12 ling zahar,
- 150gr smantana,
- coaja de portocala,
- zahar vanilat,
- 400gr faina,
- 12 ling nuci macinate,
- 2 ling cacao,
- 100gr rahat,
- 300gr gem ,
- praf de copt
Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem acrisor.Eu am folosit pasta de macese.Deasupra se presara rahatul taiat cubulete.
Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul ramas si se bate in continuare.Cand zaharul s-a topit se adauga nuca macinata si cacaoa.Se amesteca incet,cu o spatula.Bezeaua obtinuta se toarna peste aluatul din tava.Se niveleaza frumos si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si,dupa ce s-a racorit,se pudreaza cu zahar vanilat.Se taie cand e complet rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|