Imbraci tava in hartie de copt si o lasi in asteptare.
BLAT
1. Albusurile de la cele 8 oua le separi de galbenusuri si le bati cu mixerul impreuna cu un praf de sare pana se intaresc.
2. Adaugi zaharul si le bati ca pentru bezea, sa nu cada daca intorci castronul.
3. Galbenusurile le mixeazi 2-3 minute, apoi le torni peste albusuri si le omogenizezi cu o spatula (sau telul para ori lg de lemn) cu miscari de jos in sus ca sa nu piarda mult aer albusul.
4. Faina o amesteci cu praful de copt si incorporeazi cu o spatula in amestecul din ou.
5. Pt blaturi cat mai egale, imparti de la inceput compozitia in 2 parti egale si le coci pe rand ...sau coci o singura data si apoi tai in 2.
6. Dai la cuptor pana trece testul scobitorii (25-35min).
7. Le lasi la racit, apoi tai in 2 daca ai copt tot blatul o data.
SIROP
1. Clocotesti apa cu zaharul.
2. Adaugi zeama de lamaie.
3. Fierbi la foc moderat pana scade la 1/2 litru sau lasi mai mult, cantitativ, daca vrei blatul mai insiopat.
4. Opresti focul si pui zaharul vanilat sau extrasul de vanilie.
5. Mai indulcesti cu miere daca mai este cazul.
Dupa ce s-a racit complet, insiropezi blaturile.
CREMA
1. Cu mixerul freci spuma untul.
2. Adaugi toata nutela si continui pana omogenizeaza.
3. Pui lingura cu lingura peste unul dintre blaturile insiropate, nivelezi si deasupra pui celalalt blat.
DECOR
4. Pudrezi cu zahar pudra sau cacao sau fructe decorative gen afine puse pe portie peste stratul de cacao.
Sa va fie de folos!