Ingrediente
- 6 oua
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 300 g zahar
- 12 lg ulei
- 250 ml lapte
- 500 g faina
- 25 g cacao
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 plic praf de copt
- 3 pere
- 50 g fulgi migdale
- 1 lg zahar brun
Mod de preparare
Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|