Prajitura cu piersici

Postat de antici_gabytza in Prajituri
7 Feb 2019 | 2227 vizualizari
Prajitura cu piersici

m-am inspirat de pe blogul angel*s food

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • 150 ml smantana
  • Umplutura:
  • dulceata de mere
  • nuca
  • 100 g zahar
  • 3 cutii compot piersici
  • esenta vanilie
  • gris
  • nuca
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • compotul de la piersici
  • Decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider minim 30 minute.

Umplutura: amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta si dulceata de mere pana iese o pasta tare.

Luam cate o jumatate de piersica dupa ce s-au scurs bine de zeama si o umplem cu nuca si o lipim cu a 2 a jumatate.Continuam si cu restul si dam la rece

Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru.Formam o foaie cam cat e tava de mare si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Pudram cu gris deasupra si asezam piersicile pregatite anterior una langa alta.Unde sunt goluri adaugam nuca si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Dam tava la cuptor pana prajitura este aurie.

Cat timp tava este la cuptor pregatim siropul din compotul de piersici si zaharul. Le punem la fiert la foc mic pana se ingroasa si este lipicios.

Cand aproape este gata prajitura, o scoatem putin din cuptor si o ungem cu sirop dupa care o dam din nou la cuptor.

Dupa ce s-a copt bine o dam la racit si o pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2019, 17:10
O prăjitură aromată și pe placul meu...
la 07.02.2019, 17:25
Bun
la 07.02.2019, 17:27
la 07.02.2019, 17:46
Multumesc rodimur 🤗🤗
la 07.02.2019, 17:47
Multumesc motan 🤗🤗

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking