Prajitura cu piersici si lamaie

Postat de margo in Prajituri
5 Iul 2015 | 2315 vizualizari
Prajitura cu piersici si lamaie

Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.

Ingrediente

  • Baza:
  • 8-10 piersici bine coapte,
  • 5 ling zahar,
  • un pumn de migdale taiate grosier,
  • coaja de lamaie zaharisita,
  • 150 gr unt.
  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 linguri zeama de lamaie,
  • praf de copt
  • Glazura:
  • 100gr ciocolata alba,
  • 1 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

              Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.

               In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

              Se scoate tava cu piersicile  din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.

             Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra  in blat,umezindu-l partial.

            Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.

             Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema lemon curd

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema lemon curd

Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2015, 11:31
foarte buna
la 05.07.2015, 11:36
la 05.07.2015, 11:39
Ce aromata trebuie sa fie!
la 05.07.2015, 11:43
foarte buna si aromata!
la 05.07.2015, 12:08
Aromata este gata!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking