Ingrediente
- piscoturi
- 200 ml cafea
- Crema 1
- 200 g ciocolata neagra
- 400 ml frisca
- 1 plic gelatina
- 2 linguri de nuca de cocos
- Crema 2
- 1 albus
- 300 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 150 g zahar
- 2 linguri margarina
Mod de preparare
Preparare Prajitura cu piscoturi
CREMA 1 - frisca se pune intr-o cratita si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul si adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste complet. Adaugam gelatina, nuca de cocos si omogenizam. Dam la rece
CREMA 2- laptele se incalzeste. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Se adauga peste lapte si se amesteca bine, se pune din nou la foc pana se ingroasa crema amestecand continuu. Oprim focul si adaugam margarina,
Trecem piscoturile prin cafea si asezam primul strat (nu le lasam in cafea) adaugam prima crema, al 2 lea strat de piscoturi trecute prin cafea si crema 2,dam la rece 2 ore
Prajitura cu piscoturi se poate orna sau se poate servi asa
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|