Prajitura cu piscoturi

Postat de ianculubita in Prajituri
29 Ian 2013 | 6123 vizualizari
Prajitura cu piscoturi

La prima vedere,pare complicata reteta dar nu e asa; gustul,abia dupa ce s-a terminat,mi-am dat seama cat de buna a fost!!

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 7 albusuri
  • 5 linguri mac
  • 75 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • Pentru crema
  • 7 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 cana cu lapte
  • 1 pachet de unt
  • vanilie
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura unt
  • In plus
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 100 ml cafea
  • cocos pentru ornat

Mod de preparare

1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare, adaugam zahar, mixam bine in continuare pana se topeste zaharul, adaugam macul, nuca de cocos, vanilia, faina si amestecam totul cu o spatula; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la foc mic 30 minute

2-Galbenusurile frecate cu zahar pana ce totul devine o crema pufoasa, adaugam vanilia, faina, laptele si ingrosam amestecul pe baie de aburi pana devine o budinca; dupa ce budinca s-a racit bine, o amestecam cate putin cu untul frecat in prealabil

3-Intr-un vas pe foc mic punem toate ingredientele pentru glazura si amestecam pana se ingroasa

Pe un platou punem blatul, intindem 1/2 din crema, deasupra asezam piscoturile inmuiate in cafea, peste piscoturi punem cu grija restul de crema, peste crema turnam glazura si dam la frigider cateva ore, dupa care se orneaza si se taie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 17:11
YAMMY
la 29.01.2013, 17:38
la 29.01.2013, 17:46
buuuuuuuuuuuun!
la 29.01.2013, 18:29
Ce deliciu!
la 29.01.2013, 18:46
E buna! Si ce frumos ai ornat-o!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking