Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Postat de simona72 in Prajituri
8 Dec 2013 | 6382 vizualizari
Prajitura cu piscoturi si piure de castane

In sfarsit am gasit piure de castane la magazin :)) asa ca m-am pus pe treaba. Am facut aceasta prajitura care este un adevarat deliciu, o recomand cu incredere.... iar sursa mea de inspiratie, sau muza mea daca vreti:)):P, a fost Laura noastra, alias privatelaura sau burticuta sau balconita mai nou :))...hai ca o cunoasteti voi...Multumesc si sa nu ma bati tare >:D

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 1 pachet de piure de castane(eu am gasit congelat)
  • 100 gr mascarpone
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 3-4 linguri de zahar brut(sau cat doriti voi de dulce)+2 lingurite
  • 300 ml cafea expresso
  • 2 paharele mici de Amaretto
  • 1 lingurita cacao pt ornat

Mod de preparare

Lasam pachetul cu piure de castane sa se dezghete. Facem 1-2 cafele (atat cat este necesar ca sa inmuiem piscoturile in cafea), indulcim cafeaua cu 2 lingurite de zahar brut, adaugam 1 paharel de Amaretto si o lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu zaharul, iar cand aceasta s-a batut adaugam mascarponele si cate putin din piureul de castane pana il terminam. Cand crema este gata mai adaugam 1 paharel de Amaretto.

Pt asamblare: luam cate un piscot si il inmuiem pt o secunda in cafea pe o parte si pe alta. Punem astfel piscoturile inmuiate in cafea pe o tava in care vrem sa facem prajitura. Punem crema peste primul strat de piscoturi, iar peste crema punem cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea. Pt ornat: punem cacaua intr-o strecuratoare mica de ceai si scuturam deasupra prajiturii strecuratoarea, in asa fel incat sa acoperim toata prajitura.

Dam prajitura la frigider pt 2-3 ore cel putin si apoi servim.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Postat de simona72

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam  1-2 linguri rom si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 15:33
arata foarte bine!
la 08.12.2013, 15:38
Cred ca este foarte buna!
la 08.12.2013, 15:42
de unde ai luat piureul de castane? N-am nici cea mai vaga idee unde l-as putea gasi... Prajitura ta e tentanta rau!
la 08.12.2013, 15:43
Claudito, la Real la Deva, doar acolo am gasit
la 08.12.2013, 15:47
Eu n-am gasit acest piure,castane am gasit dar cam scumpe asa ca ma uit doar la prajitura ta....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking