Prajitura cu portocala

Postat de Valyvalentyna in Prajituri
1 Feb 2015 | 2468 vizualizari
Prajitura cu portocala

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinte,
  • 2 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana de iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 2 portocale,
  • 1 esenta vanilie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • zahar vanilat ,
  • 5 linguri rase de zahar.
  • Pt. sirop:
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 cana mai mare de apa
  • coaja rasa de la o portocala (din cele 2)

Mod de preparare

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul.

Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam f bine compozitia, apoi adaugam foile de placinta si cu grija omogenizam din nou.

Turnam compozitia intr-o tava si bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pt. 25-30 de min.

Intre timp preparam siropul: punem la caramelizat zaharul si apoi turnam apa pe care o lasam sa fiarba la foc mic pina scade un pic, inainte sa-l dam jos punem si coaja rasa de la o portocala si mai lasam un pic pe foc iar la final turnam sucul de la cele 2 portocale si oprim focul.

Scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul peste ea cit e calda apoi lasam sa se raceasca si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri....

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 20:40

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking