Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Postat de postavaru in Prajituri
20 Aug 2013 | 2567 vizualizari
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 375 g lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 220 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 400 g rabarbar
  • 2 linguri zahar
  • 40 g fulgi de migdale
  • 1 ligura zahar
  • Pentru sirop:
  • 65 g smantana pentru frisca
  • 30 g unt

Mod de preparare

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul.

Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele batut si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie mixand bine.
Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem bucatile de rabarbar si apoi dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~35 de minute.

Dupa primele 15 minute scoatem tava si presaram deasupra fulgii de migdale amestecati cu 1 lingura de zahar. Dam din nou la cuptor si coacem mai departe.

Punem pe foc smantana pentru frisca si untul si le lasam pana cand se incalzesc, fara sa fiarba.

Turnam siropul cu ajutorul unei linguri peste prajitura fierbinte. Lasam sa se raceasca in tava apoi o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

Postat de TAB1TA

Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.  Fructele de padure se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2013, 14:11
Cred ca ar mai merge o cafea, dar nu singura ci cu prajitura de la tine
la 20.08.2013, 14:14
pun de cafea Merisor?
la 20.08.2013, 14:20
of, ce pofte imi facei..
la 20.08.2013, 14:21
si eu vreauuuu
la 20.08.2013, 14:22
Bunaaaa

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking