Prajitura cu ricotta si caise

Postat de Oana in Dulciuri
9 Iul 2015 | 5142 vizualizari
Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Ingrediente

    • 350 g branza ricotta sau de vaci
    • 400 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 praf de sare
    • 100 g zahar brun
    • 1 plic zahar vanilat
    • o lingurita scortisoara
    • o lingurita coaja de lamaie
    • 1 ou
    • 20 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • Umplutura:
    • 1 kg caise
    • Firimituri:
    • 100 g unt moale
    • 150 g faina
    • 80 g zahar brun

Mod de preparare

  • Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii

  • Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare

  • Amestecati in vasul  robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica

  • Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios

  • Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului

  • Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava

  • Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele

  • Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat

  • Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra

  • Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert prajitura cu ricotta si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu ricotta si caise

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Postat de Oana

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 11:25
Ce bine arata!
la 09.07.2015, 11:41
delicioasa,salivez deja
la 09.07.2015, 11:58
ce prajitura faina
la 09.07.2015, 12:07
Minunata !
la 09.07.2015, 12:14
o bunatate de prajitura

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking