Ingrediente
-
- 350 g branza ricotta sau de vaci
- 400 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
- o lingurita coaja de lamaie
- 1 ou
- 20 ml ulei
- 50 ml lapte
- Umplutura:
- 1 kg caise
- Firimituri:
- 100 g unt moale
- 150 g faina
- 80 g zahar brun
Mod de preparare
-
Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii
-
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare
-
Amestecati in vasul robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica
-
Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios
-
Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului
-
Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava
-
Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele
-
Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat
-
Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra
-
Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|