Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca

Postat de postavaru in Prajituri
18 Iun 2018 | 2462 vizualizari
Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca

In fiecare an astept cu nerabdare aparitia rubarbei. Sunt norocoasa ca o gasesc din belsug in gradina mamei mele. Pentru cei care nu sunt la fel de norocosi ca mine, va pot spune ca la Sibiu, si in localitatile din jurul Sibiului, rubarba se gaseste la piata, pentru ca in aproape toate gradinile exista si cate o tufa de rubarba.
O speranta este si pentru regiunile in care aceasta planta nu este la fel de cunoscuta, iar aceasta speranta se numeste supermarket. In ultimii ani, supermarketurile au inceput sa comercializeze si rubarba, chiar daca la un pret cam mare :(.
Dar sa revin la oalele si tavile mele si sa va spun cat de buna este aceasta prajitura. Combinatia de bezea crocanta cu nuca si rubarba acrisora este minunata si perfecta pentru picnicul bucatarasilor. Va trebui sa ma credeti pe cuvant si sa testati prajitura, cat inca mai gasiti rubarba, ca doar v-am povestit unde puteti gasi ;).

Ingrediente

  • Aluat:
  • 260 g unt
  • 225 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 375 g faina
  • 6 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 4-5 tije groase de rubarba
  • 150 g nuca taiata

Mod de preparare

Mixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos.
Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi aduagam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. In bezea adaugam nuca taiata si rubarba curatata si taiata bucatele. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi o intindem peste aluat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra).
Lasam sa se raceasca apoi taiem cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...

Citeste continuarea

Placintele pufoase de toamna

Postat de nico_nico

Placintele pufoase de toamna

 Se amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2018, 12:46
N-am preparat nimic cu rubarbă, dar prăjitura ta cred că este tare bună...!
la 18.06.2018, 13:42
ce bine arata
la 18.06.2018, 14:52
la 18.06.2018, 15:31
Foarte buna!
la 18.06.2018, 19:08
Io vreau fara barba....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking