Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
21 Aug 2015 | 3709 vizualizari
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

V-am adus in sfarsit praji buna. Stiu ca a trecut sezonul visinelor de mult, dar anul acesta am conservat cateva, inspirandu-ma de pe site. Nu am pus reteta pentru ca a fost intr-o faza de testare pentru a vedea daca rezista peste iarna. Deci, reteta o sa o prezint cu alta ocazie daca se va dovedi a fi un succes. Pana acum insa, au rezistat visinele la borcan.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • un borcan de 800 g cu visine fara samburi, conservate.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de rom;
  • doua linguri de cacao;
  • 150 g unt moale;
  • 100 g nuca macinata.
  • Spuma:
  • 5 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 15 linguri zahar.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn. La final se incorporeaza si visinele, cu tot cu siropul pe care l-au lasat in borcan. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic, amestecand continuu. Se pune apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot caramelul, apoi se lasa la racit.

Crema:

Se dilueaza amidonul cu putin lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul putin cate putin, iar la final nuca.

Spuma:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar, pana cand devin ca o bezea.

In acelasi timp se caramelizeaza 5 linguri de zahar, apoi acesta se toarna fierbinte peste bezea, incorporandu-l cu ajutorul mixerului.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul, apoi se adauga crema, iar la final spuma. 

Prajitura se pastreaza la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de panacris

Desert Cusma lui Guguta

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...

Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema de rahat

Postat de MotanLaOale

Foi de napolitane cu crema de rahat

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2015, 01:56
like!!!
la 22.08.2015, 02:00
la 22.08.2015, 07:20
Ce bine arata! Era numai buna pentru aici, la Sighisoara!
la 22.08.2015, 07:21
Yummm, ce bunatate!
la 22.08.2015, 07:41
O bunatate de prajitura!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking