Ingrediente
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 cana ulei
- 1 cana lapte
- 2 cani cu faina
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 175 g branza tip fagaras
- 2 lg pline zahar pudra vanilat
- 1 cana visine fara samburi
Mod de preparare
Se curata visinele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana ce obtinem o crema albicioasa. Se toarna alternativ uleiul si laptele, amestecand continuu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste oua, amestecand pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Branza se amesteca cu zaharul pudra vanilat si visinele. Se ia cu o lingurita din aceasta compozitie si se aseaza din loc in loc peste blatul din tava. La final se aseaza si cateva visine pentru un plus de culoare si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|