Prajitura cu visine si iaurt

Postat de Criss in Prajituri
24 Ian 2011 | 10345 vizualizari
Prajitura cu visine si iaurt

Ingrediente

  • -3 oua
  • -10 linguri zahar
  • -200 g unt moale
  • -400 g iaurt
  • -14 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 vanilii
  • -coaja rasa de lamaie
  • -coji de portocale confiate
  • -400 g visine (din congelator de data asta)

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de faina iar daca e prea groasa, adaugati putin lapte.Se pun cojile de portocale confiate si se toarna compozitia in tava. . Deasupra se pun visinele scurse. Se coace 35 minute la foc mic.

Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat. Foarte buna, foarte pufoasa si nepretentioasa, cu o textura usor umeda, de parca ar fi insiropata. Ideala langa o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Postat de katty

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.01.2011, 18:34
super
la 24.01.2011, 18:34
O bunatate Criss!
la 24.01.2011, 18:34
sant prima si tare mult imi plac pajiturile cu visine ma servesc cu portie dubla
la 24.01.2011, 18:35
pufoasa si buna
la 24.01.2011, 18:36
uite ca mi-au lat-o fetele inainte dar e tava mare ajunge pt toate

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking