Prajitura cu visine si iaurt

Postat de katty in Dulciuri
15 Ian 2016 | 5524 vizualizari
Prajitura cu visine si iaurt

O prajitura pufoasa si rapida pentru zilele cand nu aveti prea mult chef de stat in bucatarie.

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 oua
  • 140 g iaurt
  • 50 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 260 g faina+1 lingura
  • 300 g visine fara samburi, scurse
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat

Mod de preparare

Mixam intr-un vas untul cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam iaurtul, cacaoa, zaharul vanilat si romul, iar la final cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam  cu o spatula si turnam amestecul intr-o tava .
Amestecam visinele cu lingura de faina si le presaram deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste usor si trece proba scobitorii.
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit cernem deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Postat de katty

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2016, 11:25
Ce faina
la 15.01.2016, 11:27
E minunată!
la 15.01.2016, 11:58
Arata super, dar mie nu imi apare modul de preparare
la 15.01.2016, 12:49
Super buna!!!
la 15.01.2016, 16:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking