Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea

Postat de klausenburger in Prajituri
26 Iul 2012 | 4647 vizualizari
Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea

In toata nebunia zilelor astora, cand ba ne arde canicula, ba ne ocoleste ploaia, nici Nea Ilie cel cu biciul de foc nu ne-a vizitat in 2012, bag de seama tot politica l-a deranjat, - in aceste zile spuneam, in gradina mea s-au facut ca o minune de binecuvintare dovleceii si castravetii. Si oricat am daruit si altora din binele dat de bunul Dumnezeu ca rod al muncii grele, oricat am gatit ori am conservat, tot a ramas cat sa vreau sa ma si joc, in disperare de cauza. Decat sa se strice, mai bine incerc sa-i pun zucchini fie si in prajitura! Zis si facut! Pun pariu ca nu va vine sa credeti, poate unele ati incercat ceva similar. Eu va zic ca dulcele asta e sublim. O tava s-a topit cat ai zice: zucchini. Asa ca a fost musai sa o refac! Ce vedeti in imaginea alaturata e prajitura refacuta. Prima tava, s-a topit fara nici un parfait de cafea, inca pe cand era calda. N-a protestat nici unul dintre dedulcitorii furati de curiozitatea de a da iama prin tava abia scoasa din cuptor! Dimpotriva! N-apucau sa zica nici "pas", erau prea ocupati sa nu lase prea mult celorlalti! :)

Ingrediente

  • 1/2 cana de unt
  • 1/2 cana de ulei
  • 1, 3/4 cani de zahar
  • 1 lingurita de esenta vanilie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 plic praf copt
  • 1/2 cana de iaurt sau smantana
  • 2, 1/2 cani faina
  • 3/4 cana pudra de cacao
  • 1 lingurita de cafea macinata
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 cani zucchini curatati si razuiti pe razatoare
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata
  • 2 oua mari
  • fulgi de migdale si pudra de scortisoara pentru decor
  • Pentru crema parfait:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu minim 75% cacao
  • 2 lingurite cafea macinata

Mod de preparare

1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt;

2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina alternativ; adauga la final si praful de copt si zucchini, iar chiar la sfarsit, adaugi si fulgii de ciocolata;

3. pune compozitia in tava de copt si las-o in cuptor pana cand aluatul nu se mai "prinde" de scobitoare (aprox. 30 min, in functie de cuptor); prajitura nu va creste foarte mult;

4. topeste ciocolata cu 50 ml de frisca pe bain marie si intre timp bate frisca dar nu foarte tare; pune in frisca linguritele de cafea si ciocolata topita, amesteca usor si toarna compozitia in masina de facut inghetata, dar pastreaza 1/3 din compozitie;

5. dupa ce s-a copt si s-a racit putin prajitura, pune peste compozitia de frisca cu ciocolata, presara fulgii de migdale de-asupra si pudreaza cu scortisoara.

6. dupa ce s-a racit, taie-o in cuburi potrivit de mari, pune-i de-asupra un glob de parfait si serveste ornata dupa cum doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu...

Citeste continuarea

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si  cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri de crema de ciocolata, amestecand bine. Inpartim compozitia in 2 parti. Intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2012, 11:33
Imi place cum imbini informatiile culinare cu glumele .
la 26.07.2012, 11:41
Foarte buna! Costel, ce ai citit aici e nimic pe langa ce-i poate pielea
la 26.07.2012, 12:23
buna buna
la 26.07.2012, 14:15
foarte interesanta
la 26.07.2012, 18:53
multumesc mult dragilor a fost o bunatate de prajitura care s-a "topit" intr-o clipita! asa ca s-a decis in unanimitate "repetir!" )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking