Prajitura de post cu mere

Postat de deyutzky in Prajituri
7 Iul 2016 | 4552 vizualizari
Prajitura de post cu mere

V-am mai spus si in alte postari, dar mai spun si acum, ca ador prajiturile cu mere. Sunt printre preferatele mele si cum prind cateva mere care nu se mai mananca, cum fac o prajitura. Acum v-am adus varianta de post a retetei mele preferate. Sper s-o incercati si voi ca e tare buna si frageda! 

Ingrediente

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • Aluat:
  • cca. 500 g faina
  • un pachet de 250 g margarina(Rama folosesc eu) la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de apa/lapte de soia
  • 3 linguri vin alb sau 3 linguri apa minerala+1 lingurita otet
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 - 2 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • 3 linguri de miere dizolvata in 1-2 linguri de apa
  • cca. 100-150g nuca macinata

Mod de preparare

Aluat:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: margarina taiata bucatele, apa, vinul, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios sau uscat, mai adaugati putina faina sau putina apa).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru aprox. 30 de minute si inca 30 de minute in frigider. 

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.

Le punem intr-un vas, le amestecam cu zahar dupa gust si cele 3 linguri de ulei.

Punem vasul pe foc mic pentru cateva minute pana cand merele se inmoaie si se calesc putin. Amestecam din cand in cand in compozitie. Dam vasul de pe foc pana se raceste compozitia, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 bucati egale.

Pe masa infainata intindem 2 foi subtiri de aluat.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o intepam din loc in loc cu o furculita. Pentru a ne fi mai usor sa luam foaia de pe masa, o rulam cu grija pe sucitor, apoi o derulam usor in tava. 

Peste aluatul din tava punem merele scurse bine de zeama. Acoperim cu a 2-a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita, apoi ungem aluatul cu mierea dizolvata in putina apa si presaram nuca macinata. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit si o lasam aprox. 40-45 de minute. Verificati si cu o scobitoare daca prajitura este gata. 

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura de post cu mere

Postat de Caty

Reteta de prajitura de post cu mere

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel. Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele....

Citeste continuarea

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2016, 20:46
Ce draguta ti-a iesit
la 07.07.2016, 20:48
arata foarte bine!
la 07.07.2016, 20:48
delicioasa
la 07.07.2016, 20:54
Arata tare bine!
la 07.07.2016, 20:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking