Ingrediente
Aluat:
- 250 g margarina Rama Maestro
- 10 linguri apa
- 10 linguri ulei
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
- 600 g faina de grau tip 650 (e mai inchisa la culoare )
Umplutura :
- mere rase cu scortisoara, conservate
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider cca. o ora (sau 7-8 minute la congelator) .
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Din aluatul obtinut, intindem 3-4 foi ( eu am folosit o tava mai mare si mi-au iesit doar 3 foi ) ce se vor pune alternativ în tavă: foaie/ mere/ foaie/ mere/ foaie.
Coacem in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 minute.
Taiem prajitura dupa ce se raceste, (pudram cu zahar, daca dorim ) si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|