Ingrediente
- pt blat
- 4 cani de faina
- 2 cani de zahar
- o cana de ulei
- 1/2 punga nuca de cocos galbena
- esenta de rom
- cateva picaturi de zeama de lamaie
- un praf de sare
- praf de copt
pt caramel:
- 10 linguri de zahar
- un pahar de apa
- esenta de rom
- un pahar de nuca macinata sau pisata
Mod de preparare
punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina, pt cca 20 de min.
intre timp facem caramelul astfel:
punem apa intr-o oala mai mica, lasam sa fiarba putin, dupa care punem zaharul si lasam pana se formeaza un sirop, punem si esenta de rom, cand s-a in grosat siropul punem si nuca, lasam sa mai dea cateva clocote si luam de pe foc.
scoatem prajitura din cuptor si punem deasupra caramelul si mai dam la cuptor pt inca 10 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|