Prajitura delicioasa de negresa cu gem

Postat de dakris in Prajituri
24 Feb 2012 | 125087 vizualizari
Prajitura delicioasa de negresa cu gem

Prajitura delicioasa de negresa cu gem este o reteta simpla, gustoasa si pufoasa care se pregateste rapid. Negresa este una dintre prajiturile copilariei, versatila si savurata cu pofta. Pentru Prajitura delicioasa de negresa cu gem ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, gem, faina, cacao.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura delicioasa de negresa cu gem
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem din orice fruct
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 plic praf de copt
  • esenta rom

Decor:

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca macinata

Mod de preparare

Iata cum se prepara Prajitura delicioasa de negresa cu gem

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, gemul (eu folosesc, de obicei gem de prune) si uleiul amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt, cacaua si esenta de rom si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de 30 x 45 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor la foc mediu pentru 30-35 minute (facem testul cu scobitoarea).

Se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate peste negresa fierbinte, abia scoasa din cuptor. Se lasa apoi la racit si se taie cuburi.

Se poate pregati si in varianta de post, la fel de gustoasa, precum in reteta de Negresa de post cu gem sau cu fructe ca in reteta de Negresa cu capsuni si menta . O alta varianta gustoasa, dar in alta combinatie este si Tarta brownie, un desert excelent de gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa de negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Postat de diaconta

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 14:19
place
la 24.02.2012, 14:42
imi place,
la 24.02.2012, 14:47
Si mie ...
la 24.02.2012, 15:42
bun bun
la 24.02.2012, 16:37

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking