Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni

Postat de ancutsa in Prajituri
18 Mai 2018 | 2660 vizualizari
Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni

Prăjitură cu aluat foietaj, cremă cu brânză dulce, ciocolată albă şi amăruie şi decorată cu jeleu de căpşuni

Ingrediente

  • 200 g aluat foietaj
  • Pentru cremă:
  • 215 g brânză dulce
  • 170 g frişcă lichidă
  • 40 g ciocolată albă
  • 40 g ciocolată amăruie
  • 4 g (jumătate de plic) zahăr vanilat Bourbon
  • Pentru jeleu:
  • 200 g căpşuni
  • 45 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

 

Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.

 Pentru jeleu: se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece, maxim 10 minute.

Între timp, se pun pe foc mic, într-o crăticioară, căpşunile spălate şi tăiate cu zahărul şi 50 ml apă. Se fierb până se încheagă uşor şi mai scade un pic. Eu l-am preferat cu tot cu pulpă, însă dacă doriţi, îl puteţi strecura. Se lasă la răcit un pic şi se opresc câteva pentru decor, iar restul se pasează la blender.

 Se adaugă gelatina peste amestecul de căpşuni, se omogenizează şi se toarnă într-o tavă de chec pregătită cu folie alimentară

 Pentru cremă: se încălzeşte frişca lichidă (având grijă să nu fiarbă, ci atât cât să frigă la deget), se adaugă ciocolata albă ruptă bucăţele, se amestecă până se dizolvă şi se dă la frigider până se răceşte bine. Se bate apoi cu mixerul până devine pufoasă, consistentă, dar nu tare. Din aceasta, se dă deoparte o treime pentru decor.

Se amestecă brânza dulce cu cele două treimi din crema ganache albă pregătită anterior, cu ciocolata amăruie topită şi zahărul vanilat Bourbon.

 Pentru asamblare şi decor: se taie fiecare foietaj, în câte două foi, se adaugă crema cu un pos de ornat, se pune capacul, se unge cu crema ganache albă păstrată deoparte, se adaugă jeleul tăiat tot dreptunghiuri, se decorează cu căpşuni şi ganachul alb rămas.

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 20min

Porţii: 5

 Poftă Bună!

 Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/foietaj-cu-branza-dulce-si-jeleu-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Amandine glazurate cu fondant

Postat de diana_k

Amandine glazurate cu fondant

Incepem cu fondantul:  Pentru inceput punem un vas la congelator. Intr-o oala incapatoare se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se da pe foc avand grija ca atunci cand v-a incepe...

Citeste continuarea

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

Postat de oanapl

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2018, 08:50
Ce bunătăți!
la 18.05.2018, 09:00
delicios
la 18.05.2018, 09:01
Tare bun!
la 18.05.2018, 09:11
la 18.05.2018, 09:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking