Ingrediente
- o paine mai veche
- 5 oua
- 1l lapte
- 19-20 linguri zahar
- 3-4 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Asadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4 linguri cacao se prepara un sirop. Dupa ce a fiert se toarna fierbinte peste paine. Poate pare prea mult sirop dar painea absoarbe tot.
Se separa albusurile de galbenusuri. Din cele 5 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 l lapte, 6 linguri faina si mirodenii se prepara o crema de vanilie care se fierbe la foc mic. Se amesteca continuu, apoi se da la racit un pic dupa care se pune peste painea insiropata.
Cele 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri zahar ca la bezea. Se toarna peste crema de vanilie.
Acum in caietul meu de retete aveam scris ca se da la rece prajitura pt 1-2 ore.. dar nu prea ma incanta ideea de albus crud si m-am gandit sa o dau la cuptor de data asta, cam 30-40 min.. iar rezultatul arata asa:
Deci dupa preferinta ori la cuptor ori la frigider, ca gustul e bun oricum
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din pâine a la Miha" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|