Prajitura Domino

Postat de mirela0911 in Prajituri
14 Apr 2015 | 14119 vizualizari
Prajitura Domino

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura si am tinut neaparat sa o fac! Asa ca am cautat in caietul cu retete vechi al mamei si m-am apucat de treaba. Este o combinatie de rahat, nuca, gem.... tare buna e!

Ingrediente

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana

Pt.umpluturi:

  • gem de caise
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 500 g rahat colorat

Pt. glazura:

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem. 

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra  pana devine o crema spumoasa. 

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Domino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mure

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de mure

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2015, 18:27
Ce bine arata
la 14.04.2015, 18:35
Imi place!
la 14.04.2015, 18:35
Multumesc Adele!
la 14.04.2015, 18:36
Oooooooo ce combinatie delicioasa
la 14.04.2015, 18:36
Ela multumesc!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking