Prajitura Dona Maria

Postat de Mihaela_Voinea85 in Prajituri
4 Mai 2014 | 22523 vizualizari
Prajitura Dona Maria

Ingredientele sunt pentru o tava cu dimensiunile 30/20 cm si inaltime de aproximativ 7 cm.

Ingrediente

Blat:

  • 500 g biscuiti populari

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina cu varf
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 1 borcan mic de gem de prune (sau oricare alt tip de gem va place)

Pentru ornat:

  • 400 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala)
  • fructe/ciocolata rasa sau orice aveti la indemana :)

Mod de preparare

Biscuitii se aseaza in tava, pe doua randuri. In functie de dimensiunile acestora, este foarte posibil sa-ti mai ramana cativa biscuiti. Nu-i nimic; sunt foarte buni cu ceai :)

Preparam siropul amestecand toate ingredientele si punand totul la fiert pana se topeste zaharul. In momentul cand luam de pe foc adaugam esenta de rom si turnam tot siropul peste biscuitii asezati in tava. Dupa ce s-au inmuiat pregatim crema.

Punem laptele la fiert intr-un vas mai gros, ca sa nu se lipeasca. Luam 20 de linguri din laptele pus la fiert si il amestecam cu galbenusurile, faina si zaharul. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam copozitia din galbenusiri si lasam pe foc mestecand continuu pana se ingroasa bine. Luam de pe foc, adaugam cele 2 esente de vanilie, turnam peste biscuitii inmuiati cu sirop si dam la rece.

Dupa ce s-a racit bine adaugam gemul si frisca si ornam in functie de preferinte si imaginatie.

Dam prajitura la rece pentru aproximativ 2-3 ore inainte de a o taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dona Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura simpla cu mar

Postat de reisnaor_2006

Prajitura simpla cu mar

            Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron.Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp...

Citeste continuarea

Foi cu miere

Postat de rocsi_1612

Foi cu miere

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm) Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura. Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi. Adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 16:31
la 04.05.2014, 19:45
la 04.05.2014, 19:46
Delicioasa prajiturica!
la 05.05.2014, 13:05
delicioasa
la 05.05.2014, 13:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking