Prajitura duo chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux in Dulciuri
5 Noi 2016 | 2257 vizualizari
Prajitura duo chocolat cu zmeura

Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!

Ingrediente

  • 230 gr. faina
  • 130 gr.unt gras( 82%)
  • 6 oua
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 cana de zmeura congelata

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 72% cacao)
  • 50 gr. unt
  • 1/2 pahar de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba
  • zmeura congelata( sau proaspata)

Mod de preparare

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.

Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.

Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.

Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.

Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura. 

Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.

Eu am pastrat-o la temperatura camerei.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Churros cu sos de ciocolata

Postat de comanligia

Churros cu sos de ciocolata

Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie...

Citeste continuarea

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Postat de timea

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2016, 13:33
buna tare
la 05.11.2016, 14:37
o nebunieeee
la 05.11.2016, 14:44
Ooo, ce buna !!!
la 05.11.2016, 14:44
Delicioasă combinație!
la 05.11.2016, 15:02
Wooow, arata de vis prajiturita ta!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking