Prajitura Elena

Postat de LUK in Prajituri
20 Ian 2013 | 17840 vizualizari
Prajitura Elena

de pe blogul "Torturile Lissei(lissa s cakes).Multumesc.A fost buna.

Ingrediente

Pentru foaie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina rama
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema 1:

  • 250 gr nuca
  • 100ml esenta de rom
  • 150 gr zahar pudra

Crema2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida

Mod de preparare

  Pregatire blat:

Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.

Crema 1:Se amesteca nuca cu zaharul si esenta de rom.

Crema 2:Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur.Amestecati pana cand au consistenta unei budinci.Adaugati si cacao la final.Luati de pe foc si raciti.Separat mixati untul/margarina sa fie spumos.Cand crema e calduta(nu fierbinte pentru ca se "taie" dar nici rece sa se intareasca prea tare) adaugati untul/margarina si mixati bine.

Glazura:Topiti 100 gr de ciocolata in 150 ml frisca lichida.

Asamblare:blat,crema 1,crema 2,glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Elena" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

Foaie de bezea cu alnune de padure : Pentru ca am multe albusuri stranse la congelator si pentru ca imi plac mult foile de bezea cu nuca, alune sau simple, imi place sa le umplu cu diverse creme....

Citeste continuarea

Prajitura Maria-Elena

Postat de Constelatialeu

Prajitura Maria-Elena

Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 18:02
cred ca e delicioasa
la 20.01.2013, 18:04
la 20.01.2013, 18:04
a fost buna Timea
la 20.01.2013, 18:18
Foarte bine arata!
la 20.01.2013, 18:20
fain arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking