Ingrediente
- Blat: ·
- 6 oua ·
- 100 ml ulei ·
- 5 linguri apa ·
- 2-3 lingurite cacao ·
- 6 linguri faina ·
- 1 praf de copt ·
- 6 linguri zahar ·
- Crema: ·
- 250 gr. margarina ·
- 250 gr. zahar ·
- 450 gr. branza de vaci ·
- Glazura Fanta: ·
- 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie) ·
- 750 ml. suc fanta
Mod de preparare
Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava.
Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.
Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.
Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.
Tortul se va tine la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|