Ingrediente
- Ingrediente Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- Crema:
- 500 g branza de vaci
- 200 g unt 82% grasime
- 200 g zahar pudra
- o fiola esenta de vanilie
- Glazura:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 800 ml Fanta
- 5 linguri zahar
Mod de preparare
Iata cum se prepara Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor
Blat: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura: O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (in cazul meu Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.
Aceasta prajitura se poate realiza si sub forma de Tort Fanta.
Pentru fanii aromei de portocale, merita incercata si reteta de Chec zebra cu portocale sau de Cheesecake cu portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|