Ingrediente
- blat:
- 2 oua ,
- 10 linguri zahar ,
- 10 linguri ulei ,
- 10 linguri apa
- 2 linguri cacao,
- faina cat cuprinde(aproximativ 550 gr )
- 1 lingurita bicarbonat stins ,
- nuca macinata ,
- unt topit (60 gr )
- crema :
- 200 gr ciocolata neagra ,
- 4 galbenusuri ,
- 100 gr zahar ,
- 100 gr lapte ,
- 250 gr unt ,
- 1 lingura rom
Mod de preparare
Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale, si amestecam bine . Adaugam bicarbonatul si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in 5 parti egale .Intindem pe rand cate o foaie pe dosul unei forme de tort , (putem sa punem hartie de copt pentru a scoate foile cat mai usor).Intindem putin foaia cu sucitorul , o punem pe dosul formei , apoi o intindem cu mana , caci foile vor fi destul de subtiri. Intepam foaia cu furculita .
Punem foaia la cuptor (180 gr C) pana este gata ,fara a se rumeni . Cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia , o ungem cu unt topit si presaram deasupra nuca macinata .
Coacem pe rand toate foile si le lasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul , laptele si ciocolata rupta bucati intr-o craticioara cu fundul dublu . Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa .
Dam craticioara jos , punem romul si lasam sa se raceasca .
Mixam untul tinut la temperatura camerei pana isi mareste volumul . Adaugam , pe rand cate o lingura de crema racita .
Alternam foile cu crema , terminand cu foaie . Asezam deasupra un blat de lemn mai greu si dam prajitura la rece pana a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|