Prajitura Figaro, reteta de la mama mea

Postat de Georgia in Prajituri
15 Mar 2010 | 10928 vizualizari
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea

Este prajitura copilariei mele, asa ca nu are cum sa nu fie delicioasa.

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina 
  • 200 g.zahar,
  • 5 oua,
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie,
  • esenta de rom (ce arome va plac!),
  • 1 praf de copt,
  • 200 ml.lapte (o ceasca),
  • 2 linguri cacao,
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare),
  • 2 pumni nuca taiata marunt,
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma),
  • 350 g.faina,
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Mod de preparare

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar.

Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta de la mama mea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Postat de CameliaComan

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu visine

Postat de MotanLaOale

Prajitura din albusuri cu visine

Albusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2010, 18:49
yamiiiiiiii
la 15.03.2010, 20:12
combinatiile sunt nemaiponenite!
la 19.03.2010, 09:56

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking