Ingrediente
- Blat:
- 200 grame zahar pudra
- 400 gr faina
- 4 linguri cacao
- 250 gr unt de calitate
- 1 lingurita bicarbonate sodiu
- 3 oua
- 3 linguri miere
- 200 ml lapte
- Crema:
- 250 ml frisca
- 200 gr mascarpone
- 200 gr branza de vaci
- 3 linguri zahar
- 50 gr merisoare hidratate in alcool
- Glazura:
- 50ml frisca
- 150 gr ciocolata amaruie
- o mana nuci si alune taiate grosier .
Mod de preparare
Blatul:
Untul il topim pe bain marin , sau in microunde.
Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina . La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.
Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .
Crema :
O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti.
Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam .
Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine .
Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca .
Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|