Ingrediente
- 2 oua
- 180 g zahar (6 linguri)
- 50 gr. nuca macinata
- 1 lingura si umpic de untura/unt
- 2 1/2 linguri lapte
- 2 1/2 linguri miere
- 1 lingura bicarbonat
- faina
- Pentru crema:
- 1 kg smantana de 20% grasime,
- o cana de 250 ml de nuci pisate,
- 4 linguri de zahar,
- 1 lingura de esenta de vanilie,
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Pentru decor:
- ciocolata
Mod de preparare
Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn si dupa framantam cu mana. Aluatul se imparte in 4 parti egale.
Se presara suprafata de lucru cu faina,se intinde fiecare bucata de aluat si se coace pe fundul tavii.
CREMA: smantana se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul, apoi se pune nuca, esenta si zeama de lamaie. Se amesteca pana cand nuca se incorporeaza bine si zaharul este topit.
Impartim compozitia in 4 parti: 3 parti egale mai mari si una mai mica pentru deasupra.
Umplem foile: intre ele cu crema din partile mai mari si pe deasupra punem partea mai mica. Razalim ciocolata pe deasupra si lasam cateva ore sa se moaie foile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|