Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- -550 g faina
- -150 g zahar pudra
- -1plic praf de copt
- -250 g unt
- -2 galbenusuri
- -2 lingura smantana
- -coaja rasa de la o lamaie
- -1 lingurita esenta de vanilie
- Umplutura:
- -800 g branza de vaci
- -2 linguri smantana grasa
- -2 oua
- -2 albusuri
- -200 g zahar
- -coaja rasa de la o lamaie
- -2 plicuri zahar vanilat
- -2 linguri gris
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora.
Apoi se imparte aluatul in doua parti.
Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime, stafidele si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt.
Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt.
Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|