Prajitura frageda cu branza si stafide

Postat de Criss in Prajituri
25 Mar 2016 | 14796 vizualizari
Prajitura frageda cu branza si stafide

Prajitura cu branza dulce si stafide se afla in topul preferintelor sotului meu. Eu nu pot spune ca ma dau in vant dupa ea, Alex nici atat, astfel ca sotul meu a fost rasfatat in week-endul trecut cand s-a trezit cu ditamai tava de 25/35 cu prajitura frageda si aromata cu vanilie si coaja de lamaie, cu branza dulce si stafide. Reteta este una clasica, dar foarte simpla si la indemana oricui.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -150 g zahar pudra
  • -1plic praf de copt
  • -250 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingura smantana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -2 linguri smantana grasa
  • -2 oua
  • -2 albusuri
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri gris

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora.

Apoi se imparte aluatul in doua parti.  

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime, stafidele si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt.

Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt.

Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Postat de Elena_Daria

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Aluat fraged:  intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2016, 13:38
Ahhh, ce-mi plac stafidele alea din compoziţie, cum dau ele un gust desăvârşit umpluturii dintre foi, plus mirosul de vanilie şi cel de răzătură de lămâie. Faină treabă!
la 25.03.2016, 13:44
buna buna
la 25.03.2016, 14:05
Delicioasa, o vreau fierbinte..
la 25.03.2016, 14:27
foarte buna
la 25.03.2016, 15:00
o ador!!! prajitura cu branza si cu mere sunt preferatele mele inca de mica. SI ce posta mi-ai facut acum cu prajitura Criss!!! Un big like de la mine

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking