Ingrediente
- 2 foi napolitana
- 400 g ciocolata (300 g amaruie + 100 g cu lapte..eu am folosit cu lapte si alune de padure)
- 200 ml frisca (eu am folosit Hulala)
- 100 g unt
- 200 g biscuiti sfaramanti ( am folosit biscuiti cu miere)
- esenta vanilie, rom
- 50 g stafide, 50 g nuca taiata mai gros
Mod de preparare
Mod de pregatire:
Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor), stafidele inmuiate mai inainte si nuca prajita si tocata. Lasam compozitia putin la racit si cand observam ca s-a legat bine o punem intre foile de napolitana si netezim bine. Dam prajitura la rece si punem de-asupra o greutate pentru cca 20-30 minute, dupa care ridicam greutatea. Se portioneaza si se serveste.
Optional se poate picura glazura de ciocolata obtinuta din putina frisca si ciocolata amaruie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|