Ingrediente
- Ingrediente pentru blat (23x40 cm )
- 5 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
- Ingrediente pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 3 linguri amidon
- 250ml lapte
- 250g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
- Ingrediente pentru bezea:
- 4 albusuri
- 100 g zahar
Mod de preparare
Prima data pregatim blatul cel de toate zilele:)). Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare . Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea.
Separat,amestecam faina cu praful de copt si adaugam apoi peste blat.Desssiiigur,acuma adaugam si cacaua (sincer,in 3 din 4 dintre blaturile mele cu cacaua UIT SA PUN CACAUA :)) ). Si acum e momentul cand "gustam"putin ce a mai ramas din aluat ;;) Tapetam tava cu hartie de copt,punem blatul inauntru si lasam la cuptor,la foc mic,aprox. 20-25 minute.
Sa pregatim acuma si crema delicioasa.Galbenusurile le amestecam cu amidonul si laptele si punem pe foc mic,amestecand continuu,pana cand se ingroasa ca o budinca.Adaugam vanilia si lasam apoi la racit. Untul il mixam cu zaharul pudra pana cand devine cremos,apoi adaugam,lingura cu lingura,crema racita. Sa nu faceti cu inima si sa credeti ca s-a taiat crema,se leaga la loc!
Mixam apoi cele 4 albusuri spuma tare,apoi adaugam zaharul si la fel,mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
Blatul racit il acoperima cu crema de vanilie,apoi lasam la frigider sa se intareasca putin.Dupa ce s-a racit punem peste si bezeaua apoi decoram cu linii orizontale de ciocolata topita.Lasam la rece peste noapte sau daca chiar ispita este prea mare,treceti cu vederea si gustati dupa ce sta macar 2 ore la rece :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|