Prajitura Iute cu Ghimbir

Postat de BakeUpArtist in Prajituri
14 Ian 2017 | 3171 vizualizari
Prajitura Iute cu Ghimbir

Poate nu este cea mai apetisantă prăjitură, fiind atât de simplă, fără să fure ochii. Însă vă asigur că va transforma bucătăria în cea mai râvnită patiserie din Franța în momentul în care o pregătiți. Este atât de aromată, încât nu mai e nevoie de nicio cremă sau alte adaosuri.   

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 ml zer (se poate inlcui cu kefir)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.

Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.

 Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare, timp de aprox. 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iute cu Ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Prajitura cu mere si bezea

Postat de vio_dreams

Prajitura cu mere si bezea

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2017, 10:52
la 14.01.2017, 10:58
la 14.01.2017, 10:58
la 14.01.2017, 11:49
arata bine
la 14.01.2017, 11:56
Interesanta idee!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking