Ingrediente
- 200 g faina
- 3 linguri zahar pudra
- 100 g unt moale (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de ghimbir proaspat ras
- 1 lingura coaja de lamaie
- 2 linguri miere
- 1 lingurita extract de vanilie sau esenta
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/4 lingurita cardamom
- 1/2 lingurita scortisoara
- 100 ml zer (se poate inlcui cu kefir)
- un praf de sare
Mod de preparare
Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.
Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare, timp de aprox. 35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iute cu Ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|