Ingrediente
Pentru foi:
- 7 galbenusuri
- 7 linguri de zahar
- un praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 200 g faina
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 budinci de vanilie
- 200 g unt Pilos 82% grasime
- zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus 5 linguri cu varf)
Glazura 1:
- 7 albusuri
- 21 linguri de zahar
Glazura 2 :
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri apa
- unt cat o nuca (20-30 g)
Mod de preparare
1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de aluat, care se cantareste si se taie in 2, incat sa ne iasa 2 foi egale care se coc pe dosul tavii cam 15 minute fiecare la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit. Foile se pun deoparte la racit.
2. Se face o budinca. Laptele se pune pe foc apoi se adauga budinca de vanilie amestecata cu zaharul. Se lasa la racit. Cand e rece, se amesteca cu 200 g unt lasat inainte la temperatura camerei. Se mixeaza bine, apoi se pune treptat din crema racita.
3. Pentru prima glazura, se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat cele 21 de linguri de zahar, si se pun pe baie de aburi pana se face bezeaua.
4.Pentru a 2 a glazura, se pune intr-o cratita pe foc mic zaharul, untul, cacaua si apa.
ASAMBLARE:
intre cele 2 foi se pune crema, apoi vine bezeaua, apoi se stropeste cu glazura de ciocolata. Se da la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KISS" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|