Prajitura londoneza

Postat de ancutsa in Prajituri
5 Iun 2016 | 8515 vizualizari
Prajitura londoneza

Este o prajitura cu pandispan alb, dulceata si glazura de albus cu nuca. Imi place ca o pot pregati de fiecare data cu alt tip de dulceata si astfel este ceva vechi si totusi ceva nou.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar (sau 6 linguri pline)
  • 1 pachet unt
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceata de capsune (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 5 albusuri
  • 250 g nuca (12 linguri pline)
  • 100 g zahar (5 linguri)
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.

Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.

Intre timp ne ocupam de glazura:

Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa.

Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.

 

La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/prajitura-cu-blat-alb-dulceata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura londoneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert savarina uriasa

Postat de Constelatialeu

Desert savarina uriasa

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de andaoana

Desert placinta cu mere

Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2016, 20:21
Yamiii!
la 06.06.2016, 09:13
la 06.06.2016, 21:20
la 07.06.2016, 19:18
multumesc

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking