Ingrediente
- Blat
- 350 g biscuiti cu scortisoara caramelizati
- 100 g ciocolata 50 % cacao
- 50 ml frisca lichida
- 60 g unt
- Crema de vanilie
- 200 g mascarpone Delaco
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zahar
- 1 plic gelatina
- Crema ciocolata
- 200 g mascarpone
- 200 g ciocolata 50 % cacao
- 100 g zahar
- 100 ml frisca lichida
- 3 pliculete ness
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Blat:
Biscuitii se macina.Ciocolata maruntita,amestecata cu frisca si untul,pe foc pana se topeste si devine o crema omogena.Se ia de pe foc si se toarna in ea biscuitii macinati,omogenizam si asezam compozitia pe un platou,peste care am pus inelul de la forma de tort.
Crema de vanilie:
Se bate frisca bine.Branza mascarpone se freaca cu zaharul ( zahar farin) si apoi se incorporeaza si frisca.Pliculetul de gelatina il hidratam cu apa rece (100 ml) si apoi pe baie de abur o incalzim si o incorporam in crema.
Crema de ciocolata:
Ciocolata maruntita cu frisca si nessul se pun pe foc pana se topesc si devin o crema omogena.Branza mascarpone se freaca cu zaharul,apoi se amesteca cu ciocolata,la final se adauga plicul de gelatina,pe care l-am hidratat cu apa rece si l-am incalzit pe baie de abur.Se omegenizeaza totul.
Asamblare:
Dupa ce am format baza prajiturii,cu blatul de biscuiti,punem crema de vanilie ,apoi crema de ciocolata si ne jucam un pic amestecand aleatoriu,sa iasa o prajitura marmotata.Se da la rece cateva ore.Dupa ce s-a intarit scoatem inelul detasabil si servim cu pofta prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|