Prajitura marmorata cu visine si bezea.

Postat de gicuta69 in Prajituri
17 Iul 2015 | 7780 vizualizari
Prajitura marmorata cu visine si bezea.

Ca aspect, aceasta prajitura nu este ceea ce mi-am dorit eu sa iasa , insa va asigur ca este delicioasa.

Ingrediente

  • 600 g visine ( se pot folosi si din compot)
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.

Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.

Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem compozitia alba si peste ea compozitia maro.

Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.

Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul  preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).

Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.

Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie  si batem pana se topeste.

Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.

 

Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.

Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.

Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine si bezea." nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

Postat de Lia1

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie. 2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul. 3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 10:42
la 17.07.2015, 10:47
Ce bin e arata si cu siguranta mmmm delicioasa!
la 17.07.2015, 11:07
delicioasa! Arata foarte bine1
la 17.07.2015, 11:18
Bun rau!
la 17.07.2015, 11:25
Bună prăjitura!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking