Prajitura Metrou

Postat de elucubratiiculinare in Dulciuri
20 Ian 2016 | 10450 vizualizari
Prajitura Metrou

Ingrediente

Blat galben:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt

Blat maro:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina (mai putin 4 linguri)
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt
  • 4 linguri cacao

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • o pastaie vanilie
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri cacao
  • 100 g unt
  • 10 linguri apa

Mod de preparare

Se face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie si sare. Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura. Se adauga compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se face blatul maro: Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao. Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri. Se face acest lucru, pentru ca vrem sa avem aceste checuri de dimensiuni cat de cat egale. Se face crema: Se amesteca laptele rece cu faina cernuta si se pune la foc mic.

Adaugam si semintele unei pastai de vanilie. Amestecam cu un tel pana obtinem o crema. Se freaca 300 g unt cu 300 g zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.
Se taie cele 2 blaturi in felii de dimensiuni egale. Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro. In cazul in care unele sunt mai inalte  decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta. Se lipesc cu crema.
Pentru glazura amestecam apa cu zaharul, cacao si untul. Se amesteca incontinuu. Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc. Se lasa la rece cel putin 12 ore. Se taie cu un cutit incalzit la flacara. Si smecheria la aceasta prajitura este sa se taie pe oblic, sa avem la o felie, si blat galben si blat maro.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Metrou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "METROU"

Postat de Ina

Prajitura "METROU"

BLATUL: Galbenusurile se bat cu 12 linguri zahar, apoi se pun 15 linguri cu sifon, 10 linguri ulei, praful de copt si 25 linguri faina.  Albusurile se bat spuma cu 13 linguri cu...

Citeste continuarea

Prajitura Metrou

Postat de Dea_Dea

Prajitura Metrou

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 14:35
la 20.01.2016, 14:39
la 20.01.2016, 14:39
la 20.01.2016, 14:56
ce bine arata
la 20.01.2016, 15:03
La tine deja-i metrou?inseamna ca ajunge pentru toti

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking