Ingrediente
- Foi :
- 4 oua
- 80 g zahar
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 lg miere
- 2 lg gris
- 2 lg faina
- 2 lg cacao
- 1 lgt praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- Crema :
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 6 g gelatina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lg miere
Mod de preparare
Pentru foi :
Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - cam 15 minute fiecare - intr-o tava (25*39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema :
Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .
Batem frisca tare, iar peste ea turnam crema cu laptele condensat si mixam pana se omogenizeaza. dam crema obtinuta la frigider pentru 20 minute apoi o intindem intre cele 2 foi.
Se lasa la rece pentru minim 3 ore. Super delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|