Prajitura Multicolorata cu fructe

Postat de anuta in Prajituri
12 Mar 2016 | 3856 vizualizari
Prajitura Multicolorata cu fructe

Asta este reteta mea creata pentru fetele mele si sper sa o prepare la randul lor pentru fetele lor:))

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;
  • 5 oua,5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 3 linguri de ulei,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un praf de sare umplutura rosie;
  • piure din 500 g capsuni coapte + un plic de geletina (10 g) umplutura galbena;
  • piure din pulpa de mandarine (500 g mandarine) + un plic gelatina umplutura verde;
  • piure din 4-5 kiwi mari si coapte + 2 plicuri de tort-gelle

Mod de preparare

1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi, mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri, se dauga si coaja rasa apoi faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min. la foc potrivit.

Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale

2. Se dau la blendercapsunile coapte, spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina.

Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni, acoperim cu al 2 lea blat, presand usor cu mana, turnam piureul din mandarine, acoperim cu al 3 lea blat. Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot amestecat cu praful de tort gelle. Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe prajitura.                                                      

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Multicolorata cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Foaia cu biscuiti:  Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele. Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2016, 16:53
la 12.03.2016, 18:56
Sunt frumoase prajiturelele!
la 12.03.2016, 18:58
Ce colorata e!
la 12.03.2016, 23:44
Supeeeeerba!
la 13.03.2016, 08:31
Colorate si frumoase!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking