Ingrediente
- 250 g ciocolata (55% cacao)
- 50 g unt
- 200gr piure de castane
- 300 ml frisca lichida
- 10 g gelatina
- un praf de sare
Mod de preparare
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.
Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .
Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.
Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca energic cu untul care este la temperature camerei si cu praful de sare . Sarea intensifica aroma ciocolatei .
Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .
Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .
Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .
O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.
Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .
Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.
Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|