Ingrediente
- Blat :
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 50 g cacao Dr. Oetker
- 10 linguri faina
- Glazura:
- 240 g ciocolata
- 50 g unt
- Sirop:
- 200 g zahar
- 2 linguri cu miere
- 400 ml apa
- esenta de rom
- Ornat :
- 300 ml frisca lichida
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.
Sirop: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa se dizolve caramelul complet. Se da deoparte de pe foc, apoi se adauga mierea si esenta de rom. Se lasa la racit.
Glazura : se rupe ciocolata in bucatele care se pun impreuna cu untul intr-un vas pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topesc complet si ciocolata si untul.
Blatul racit se taie in 12 bucati care se insiropeaza din abundenta. Pe fiecare se toarna apoi glazura si se lasa sa se intareasca un pic. Se pun moturi de frisca si se presara ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ora 12"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|