Prajitura Pacatoasa Zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
15 Feb 2017 | 9172 vizualizari
Prajitura Pacatoasa Zmeura

Am plecat de la prajitura Diei ''Pacatul dulce'' si am ajuns la Pacatoasa asta a mea, ca eu nu pot sa tin drumul drept, o mai iau si pe carari, prin luminisuri, pare mai interesant asa......

Ingrediente

  • Blat 2 buc
  • 490 g albusuri ( atatea am avut stranse in congelator)
  • 400 g zahar
  • 70 g amidon alimentar Dr.Oetker
  • 300 g nuca macinata
  • 120 g biscuiti macinati ( biscuiti populari)
  • un praf de sare
  • Crema
  • 350 g unt Pilos 82% grasime
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri amidon alimentar Dr.Oetker
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 picaturi colorant galben
  • Jeleu de zmeura
  • 400 g zmeura
  • 150 g sirop gros de zmeura
  • 3 linguri amidon
  • 5 foi de gelatina ( cca 8 g )
  • Glazura de ciocolata duo Dr. Oetker
  • ciocolata alba si neagra bucatele

Mod de preparare

Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam biscuitele macinat si cernut si procedam la fel, incorporam cu miscari lente de jos in sus. La final, adaugam si nuca si incorporam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, impartim compozitia in doua parti egale cu aproximatie, intindem in tava compozitia si o nivelam bine, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, reducem la mediu temperatura si lasam sa se coaca, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din tava si lasam la racit, la fel procedam si cu restul de compozitie.

Cat blaturile se racesc, ne apucam de crema. Intr-un castron de inox, punem amidonul cernut si zaharul, apoi incepem sa diluam cu laptele, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, asezam castronul deasupra unei oale cu apa ce clocoteste, lasam focul mic, incepem sa amestecam usurel, dar continuu, pana incepe sa se ingroase, adaugam si zaharul vanilat si picaturile de colorant galben. Cand s-a ingrosat, tragem de pe foc si, ca sa scurtam timpul de racire, asezam castronul in chiuveta unde am pus apa rece, amestecam pana incepe sa se racoareasca. Apoi adaugam untul la temperatuta camerei, putin cate putin si mixam, vom obtine o crema catifelata.

In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, apoi asezam primul blat si intindem jumatate din crema, dam tava la frigider si ne apucam de jeleu. Scoatem zmeura din congelator cu vreo ora inainte, o punem intr-un castron de inox, adugam siropul de zmeura si pasam zmeura, asezam castronul pe baie de abur si la lasam sa inceapa sa fiarba, tragem de pe foc, adaugam amidonul cu grija sa nu formam cocoloase, punem din nou pe foc si amestecam pana se ingroasa. Separat, hidratam gelatina in apa rece. Cand s-a ingrosat bine, asezam vasul in chiuveta cu apa rece si amestecam sa inceapa sa se racoreasca, adaugam si gelatina scursa si omogenizam, cand s-a racorit suficient cat sa putem sa intindem jeleul peste crema, sa nu curga prea rau pe margini, scoatem tava din frigider, intindem jeleul si bagam din nou la frigider pana se ingheaga bine. Cand jeleu s-a inchegat intindem si restul de crema, asezam al doilea blat, apasam usor sa se faca priza intre crema si blat. Topim ciocolata si o intindem peste blat deasupra si presaram ciocolata alba si neagra. Lasam sa se intareasca, apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pacatoasa Zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Postat de merisor67

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pregătim mai întâi umplutura de mere. Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli. Le amestecăm cu zahărul și le punem...

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de Bucataras

Prajitura cu iaurt si capsuni

Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala. Frisca lichida se bate cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2017, 17:37
Mai rau , te baga in pacate . Ai o tava si nu omai lasi si la altul )
la 15.02.2017, 17:38
Faina rău păcătoasa asta a ta! As păcătui cu ea! )
la 15.02.2017, 17:38
Tu Mirela , asta intra la perversiuni cu prajituri )
la 15.02.2017, 17:43
Uite la ele pacatoasele au si aparut.....))
la 15.02.2017, 17:51
Așa păcătoasă mai zic și eu!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking