Ingrediente
- 240 g faina
- 125 g zahar
- 3 linguri de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de otet
- 5 linguri de ulei
- 240-260 ml apa
- 150 g ciocolata alba
Mod de preparare
Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.
Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri de ulei si apa. Mixam compozitia la viteza medie. Daca doriti sa adaugati in compozitia de blat stafide, nuci sau fructe, acum este momentul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam o tava de 19 cm cu faina sau hartie de copt. Turnam compozitia in tava. Introducem tava in cuptorul si lasam prajitura cea mai mica treapta. Coacem in jur de 30-40 de minute. Trebuie neaparat sa verificati blatul cu o scobitoare din cand in cand ca sa nu se arda si sa il scoateti la timp.
Pentru a pregati panza de paianjen trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Turnam ciocolata in pos si incepem sa facem cercuri concentrice. Apoi cu o scobitoare trasam usor linii pe tort ca si cum l-am taia in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura panza de paianjen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|